Mögöttem sorakoznak csodálatos napok,
Ágyamon heverésznek összefirkált lapok.
Neked írtam őket, de nem jó egy sem,
Mert csak addig jó míg melletted fekszem.
 
Életem legszebb napjai a hátamat nézik,
S mint a többi szép, ugyanúgy végzik.
Emlékből készült szoborrá válva élnek,
S koronát készítenek a gyönyörű létnek.
 
Hajnali sötétségben tested forr enyémbe,
Már - már belefulladok az igazi reménybe.
S hozzámbújva súgod, nem is kell más,
Csak sok ezer hajnali.. végtelen látomás.
 
S betérve szobámba, mámoros illatod vár,
Engem rögtön a csendes nyugalmába zár.
Tökéletes pillanatok, kettőnkből születve,
És én szerelmet vallok könyörgő füledbe.
 
Téged nézlek éjjel, és útálom az álmokat,
Inkább nézlek, hisz Te jelented álmomat.
Te vagy csak, és melletted fekszem én,
Szerelmünk hajnalának, romantikus peremén.
 
Végre aludhatok, s nem kell már keresnem,
Bújj ide hozzám, hisz otthon vagy szerelmem.
Streck Dániel
Szerző: Streky.  2011.10.31. 19:43 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://streky.blog.hu/api/trackback/id/tr723343266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsásztinusz a kabátos 2011.11.01. 20:43:44

Kedves Strecky!
Hazánkban két platánfa fajta él meg. Mindkettő közös jellemzője, hogy jól tűri a városi klímát, érdekes mintázatú a kérge, de fontos, hogy csak burkolatlan helyre ültethető, mert nem tűri a betont, aszfaltot a kiterjedt gyökérzete. Szabadságszerető gyökérzet. Vajon hogyan, s miképp szimbóluma szerelmednek e nemes fa: bírja a gyűrődést, de képtelen elviselni szabadsága korlátozását? Vagy szeretnél már egy lány mellett gyökeret ereszteni? Fát ültetni:családot alapítani?
Radnóti Tétova óda című verse jut eszembe, mert a vershelyzet hasonló: ő sem talált méltó szavakat kedvese magasztalására, innen a cím (tétova).
Gyönyörű kép, hogy múltunk eseményei emlékein koronái. Vagy épp bűnbánatra intő figyelmeztetései: (így) soha még egyszer.
Az igazi szerelem egyik legszebb vonása, ismertetőjegye, éltetője az abszolút kölcsönösség: streckyszívbe reményt súg egy lány ajka, az ő könyörgő fülébe pedig te súgod szerelemvallásodat. Itt és ekkor zár össze tökéletes egységbe minden.
A szerelem is az Úr alkotása, őbelőle árad ki, az ő életének egyik fajtája. Azért alkotta, hogy boldoggá tegye az egymásnak teremtett férfiakat és nőket, és belőlük az élet életközösségét létrehozva a teremtés munkatársaivá tegye az embereket, rájuk bízva utódaik felnevelését. A testi-lelki öröm, gyönyör és boldogság nem(csak) öncélú, önzés kielégítésére lett alkotva (szomjúság betolok egy sört). Önmagán túlmutató, a folyamatos teremtésben résztvevő, a megváltott és beteljesedett élet felé tartó nagy út kincse.
süti beállítások módosítása